CHEF
“Στη Nikkei κουζίνα όλα ξεκινάνε από την ιστορία της.”
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ
STAMATIS
TSILIAS
Τα πρώτα μου μαγειρικά βήματα τα έκανα στην Αμερική. Μαζεύοντας όλη τη γνώση και την εμπειρία που είχαν να μου προσφέρουν οι περιπέτειές μου στις κουζίνες, συνέχισα την πορεία μου ως επικεφαλής σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, με την μαγειρική μου να επηρεάζεται κυρίως από τις αρχές της Ασιατικής κουζίνας.
Δείτε περισσότερα
Σε όλη μου την πορεία είχα την τύχη και την τιμή να αναγνωριστεί η δουλειά μου από αρκετούς φορείς και οργανισμούς. Το 2014 η La Chaine στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με τίμησε με τον τίτλο του «Chef Rotisseur» και το 2020 με τον τίτλο του «Maitre Rotisseur», ενώ με έχει τιμήσει με ακόμη δύο Appreciation Awards. Είχα επίσης την τιμή να διακριθώ με το βραβείο “Best a la carte” στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας το 2016. Η βράβευση «τιμής ένεκεν» για την προσφορά μου στην Ελληνική Γαστρονομία το 2019 από την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην Μόσχα της Ρωσίας και το βραβείο της UNESCO για την κοινωνική μου προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν κάποιες από τις στιγμές που με συνοδεύουν στην πορεία μου.
Το πάθος μου για την Ιαπωνική κουζίνα και τις Λατινοαμερικανικές γεύσεις με οδήγησαν στη δημιουργία του Mayan by Aliento Experience, ενός fine dining εστιατορίου που επιχειρεί να μυήσει το κοινό σε νέες γεύσεις και μοναδικά πιάτα της Ιαπωνικής-Περουβιανής (nikkei) κουζίνας.
Η διατροφή της μητέρας και του παιδιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση, αποτελούσε πάντα ένα προσωπικό μου ενδιαφέρον. Γι’ αυτό συνεργάστηκα με τη διατροφολόγο Αριάδνη Νιαγάσα στο ABC NUTRITION (anti oxidant brain care), μία διατροφή που επικεντρώνεται σε όσα πρέπει να προσέξει μία μέλλουσα ή νέα μητέρα.
Με στόχο να μοιραστώ όσο περισσότερη γνώση μπορώ με νέους ανθρώπους που έχουν πάθος για τη μαγειρική, διετέλεσα καθήκοντα καθηγητή εφαρμογών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και δίδαξα μαγειρική τέχνη και food & beverage στο Ι.Ε.Κ. MBS στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Στο τμήμα e-learning του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είμαι επιστημονικός συνεργάτης, δίνουμε τις βάσεις για την ελληνική κουζίνα και μαγειρική σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο.
Μαγειρικά έχω την τιμή να είμαι «culinary art director» στο εστιατόριο “Μολών Λαβέ” στη Μόσχα, όπου δημιουργήσαμε ένα χώρο όπου ντόπιοι και τουρίστες μπορούν να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Το εστιατόριο έχει αγαπηθεί από το κοινό που ταξιδεύει μαζί μας και έχει αποσπάσει βραβεύσεις και διακρίσεις, όπως αυτή του καλύτερου έθνικ εστιατορίου, αλλά και 3 χρυσούς σκούφους.
Τα τελευταία 3 χρόνια, η προτίμησή μου για την διεθνή κουζίνα με οδήγησε στο εστιατόριο Blue Lagoon by Aliento experience στο Elounda beach της Κρήτης, όπου ανέλαβα τη θέση «chef consultant». Το 2021 αποσπάσαμε το βραβείο Best Sushi Restaurant.
Με αγάπη για τη Nikkei κουζίνα και θέλοντας να δημιουργήσω ένα δικό μου χώρο όπου ο επισκέπτης θα μπορέσει να έχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία fine dining, δημιούργησα το Mayan Restaurant στην στοά Πεσμαζόγλου, στην καρδιά της Αθήνας.
MAYAN
RESTAURANT
Owner & Chef Patron
Το Mayan Restaurant δημιουργήθηκε ως ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην Nikkei κουζίνα και το Ελληνικό κοινό. Με σεβασμό στην ιστορία της Nikkei κουζίνας και με γνώμονα τη φιλοσοφία του fine dining και των fusion γεύσεων, το Mayan προσφέρει μία μοναδική fine dining εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.
Η γνωριμία του επισκέπτη με την κουζίνα του Mayan ξεκινάει με έναν φιλικό χαιρετισμό από μία γκέισα βαμμένη αλά calavera, σε έναν χώρο με γήινους τόνους, ζεστά χρώματα και λεπτομέρειες που παντρεύουν Ιαπωνία και Περού. Ο χώρος του Mayan έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για μία Nikkei εμπειρία!
Μολών Λαβέ
Μόσχα – Ρωσία
Culinary art director
Το εστιατόριο «Μολών Λαβέ» λειτουργεί στη Μόσχα από το 2014. Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και έχει βρεθεί ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια της Μόσχας, ενώ έχει βραβευθεί από τη La Chaîne ως το 5ο καλύτερο εστιατόριο στη Ρωσία.
Blue Lagoon
by Aliento Experience
Chef Consultant
To εστιατόριο Blue Lagoon λειτουργεί στο ξενοδοχείο Elounda Beach στην Κρήτη. Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν Ιαπωνικές και Περουβιανές γεύσεις, σε έναν προσεγμένο χώρο με εκλεπτυσμένη διακόσμηση και θέα τη θάλασσα.