Donut με σοκολάτα

Βαθμός Δυσκολίας: 2
Χρόνος: 120min
Donut σοκολάτα

Τα υλικά

Για την ζύμη

200γρ γάλα
20γρ μαγιά ξερή
50γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
20γρ βούτυρο λιωμένο
10γρ λικέρ πικραμύγδαλο
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7γρ αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
1 κατσαρόλα μεσαία
1 μεταλλικό μπολ μεσαίο
1 σπάτουλα σιλικόνης

Για την επικάλυψη σοκολάτας

200γρ σοκολάτα γάλακτος
100γρ κρέμα γάλακτος
10γρ πικραμύγδαλο
100γρ νιφάδες σοκολάτας

Εξοπλισμός

Μίξερ με γάντζο
Ένα γυάλινο μπολ
Φριτέζα
Πετσέτα βαμβακερή
Πλάστη
Κουπάτ (10εκ διάμετρο)

Εκτέλεση

Εκτέλεση για την σοκολάτα

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράση και τοποθετούμε πάνω της ένα μεταλλικό μπολ ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπαιν μαρι.
  • Προσθέτουμε την σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Σβήνουμε την φωτιά και αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα και το πικραμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση για τα donut

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε με το γάντζο. (Το αλάτι το βάζουμε όταν θα έχει σχηματιστεί η ζύμη)
  • Δουλεύουμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Περίπου 6-8 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα γυάλινο μπολ το οποίο το έχουμε λαδώσει και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και την μεταφέρουμε εκεί.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος περίπου 2 εκατοστά.
  • Κόβουμε με κουπατ τα ντονατ και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε ογκο.
  • Μόλις αυτά διπλασιαστούν τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε χαρτί απορροφητικό να στραγγίσουν από το λάδι.
  • Βουτάμε τα ντονατ από την μια πλευρά στην λιωμένη σοκολάτα και τελειώνουμε με κομμάτια σοκολάτας.