Κοτόπουλο karaage με σάλτσα sweet chili

Βαθμός Δυσκολίας: 3
Χρόνος: 1 ώρα
Μερίδες: 2

Τα υλικά

4τμχ μπούτια κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
30γρ sake
30γρ σάλτσα σόγιας
10γρ τζίντζερ τριμμένο
250γρ άμυλο πατάτας
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100γρ σαλτσα sweet chili
30γρ νερό
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
20γρ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Λίγο σουσάμι

Εξοπλισμός

2 μπολ
2 βαθιά τηγάνια
Πλαστική σπάτουλα
Τσιμπίδα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το sake, την σόγια και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο 20-30 λεπτά να μαριναριστεί.
  • Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταινουμε το ηλιέλαιο.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το άμυλο πατάτας και αλευρώνουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές.
  • Τηγανίζουμε το κοτόπουλο περίπου στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την sweet chili και το νερό.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα για 5 λεπτά.
  • Με μια τσιμπίδα προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασσαρει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με λίγο σουσάμι καβουρδισμένο