Κρεμέ σοκολάτας γάλακτος με miso

Βαθμός Δυσκολίας: 2
Χρόνος: 35min
Μερίδες: 8

Τα υλικά

500γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
25γρ πάστα miso καστανή
25γρ ζάχαρη
250γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
7γρ φύλα ζελατίνης

Εξοπλισμός

1 μεταλλικό μπολ
1 κατσαρόλα ενός λίτρου
1 κανάτα 2 λίτρων
1 μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)
Ρεβδομπλέντερ
Ποτήρια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε κρύο νερό και μουλιάζουμε την ζελατίνη.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάστα miso και την ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μαρίζ να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε την σοκολάτα σε μια κανάτα.
  • Στύβουμε καλά την ζελατίνη και την προσθέτουμε στην κανάτα. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου ενωθούν τα υλικά
  • Μοιράζουμε την σοκολάτα σε ποτήρια και αφήνουμε ψυγείο για 8-10 ώρες.