Noodles με λαχανικά και σάλτσα Teriyaki

Βαθμός Δυσκολίας: 3
Χρόνος: 45min
Μερίδες: 2

Τα υλικά

150γρ noodles πλατιά
20γρ ηλιέλαιο
30γρ κρεμμύδι λευκό ξερό ψιλοκομμένο
40γρ καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
30γρ αρακά
30γρ καλαμπόκι
100γρ σπανάκι φρέσκο
15γρ τζίντζερ τριμμένο
20γρ σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
60γρ νερό
60γρ σαλτσα teriyaki
40γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4γρ αλάτι
3γρ πιπέρι λευκό τριμμένο

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα 2 λίτρων
Βαθύ τηγάνι 26-28cm
Ξύλινη σπάτουλα
Μεταλλική τσιμπίδα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο προσθέτουμε το κρεμμύδι το ξερό και το τζίντζερ.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με νερό στην φωτιά να βράσει. Προσθέτουμε τα noodle και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Περίπου 4-6 λεπτά)
  • Αφού έχουν μαλακώσει τα λαχανικά προσθέτουμε το νερό και την teriyaki. Ανακατεύουμε καλά και με την τσιμπίδα προσθέτουμε τα noodles στο τηγάνι.
  • Μαγειρεύουμε έως ότου γλασάρει η σάλτσα μας.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι.