Σάλτσα Unagi

Βαθμός Δυσκολίας: 2
Χρόνος: 40min
Ποσότητα: 360gr

Τα υλικά

120γρ σάλτσα σόγιας
120γρ mirin
120γρ καστανή ζάχαρη

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα ενός λίτρου
Σύρμα χειρός (φουέ)
Αποστειρωμένο βάζο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το mirin στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στην σόγια.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη.
  • Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  • Φυλάμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.