Burger με γαρίδες και σάλτσα remoulade

Βαθμός Δυσκολίας: 1
Χρόνος: 20min
Burger με γαρίδα και σαλτσα ρεμουλαντ

Τα υλικά

Για την σάλτσα

250γρ μαγιονέζα
30γρ μουστάρδα ντιζόν
30γρ αγγουράκι τουρσί πολύ ψιλοκομμένο
10γρ χυμο λεμόνι
10γρ πάστα καυτερής πιπεριάς
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Για το μπέργκερ

1 ψωμάκι για μπεργκερ (εμείς προτιμήσαμε μαύρο)
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ψωμι θελουμε
1 ντομάτα σε φέτες
1 αγγούρι σε φέτες
1 κρεμμύδι λευκό σε ροδέλες
3 γαρίδες καθαρισμένες
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι

Εξοπλισμός

Ένα τηγάνι αντικολλητικό
Ένα μεσαίο μπολ
Μια τσιμπίδα
Ένα σύρμα χειρός

Εκτέλεση

Για την σάλτσα
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Φυλάμε στο ψυγείο.

Για το μπέργκερ

  • Κόβουμε το ψωμάκι στην μέση και αλείφουμε και τις δυο πλευρές με βούτυρο.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά.
  • Ακουμπάμε τις πλευρές από το ψωμάκι που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 30δευτερα.
  • Αφαιρούμε από την φωτιά τα ψωμάκια και βαζουμε τις γαρίδες. Αλατοπιπερωνουμε και ψήνουμε για 20δευτερα από κάθε πλευρά.
  • Βάζουμε από την σαλτσα μας στο ψωμάκι. Τις γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι.
  • Σερβίρουμε όσο οι γαρίδες είναι ζεστές.