Σούπα miso με κίτρινη κολοκύθα

Βαθμός Δυσκολίας: 2
Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 4

Τα υλικά

1 λίτρο νερό
250γρ κίτρινη κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
20γρ ελαιόλαδο
3τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
10γρ φύκι konbu
60γρ αποξηραμένα φλεικς παλαμίδας (katsuobushi)
20γρ καστανή πάστα miso
15γρ αποξηραμένο μαϊντανό
10γρ αποξηραμένους σπόρους πιπεριάς

Εξοπλισμός

2 κατσαρόλες χωρητικότητας 2 λίτρα
1 ταψάκι αλουμινίου για φούρνο
1 σουρωτήρι ψιλό (εταμιν)
Μπλέντερ
Ξύλινη σπάτουλα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 175 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ένα λίτρο νερό. Βάζουμε το φύκι konbu και φέρνουμε σε μέτρια φωτιά σε βρασμό.
  • Αφαιρούμε το φύκι και προσθέτουμε τα φλεικς παλαμίδας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό
  • Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα φλεικς να κάτσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στην συνέχεια περνάμε όλο τον ζωμό από ψιλό σουρωτήρι.
  • Βάζουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ και αλέθουμε σε πουρέ.
  • Προσθέτουμε σταδιακά λίγο από τον ζωμό και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και την πάστα miso και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε την σούπα με αποξηραμένο μαϊντανό και σπόρους από κόκκινη πιπεριά.