Σούπα miso με τσάι matcha

Βαθμός Δυσκολίας: 1
Χρόνος: 40min
Μερίδες: 4

Τα υλικά

1 λίτρο νερό
20γρ τσάι matcha
10γρ φύκι konbu
60γρ αποξηραμένα φλεικς παλαμίδας (katsuobushi)
20γρ καστανή πάστα miso

Εξοπλισμός

2 κατσαρόλες χωρητικότητας 2 λίτρα
1 σουρωτήρι ψιλό (εταμιν)
1 σύρμα χειρός (φουλ)

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ένα λίτρο νερό. Βάζουμε το φύκι konbu και φέρνουμε σε μέτρια φωτιά σε βρασμό.
  • Αφαιρούμε το φύκι και προσθέτουμε τα φλεικς παλαμίδας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό
  • Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα φλεικς να κάτσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στην συνέχεια περνάμε όλο τον ζωμό από ψιλό σουρωτήρι
  • Βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε την miso και το τσάι
  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χειρός